Pompoen Cheesecake met speculaas & karamelsaus (non-oven)

In de herfst en winter zijn er weer volop pompoenen verkrijgbaar. Veel mensen kopen een pompoen voor Halloween, hollen hem uit en maken eventueel pompoensoep van, maar je kan zoveel meer lekkere gerechten met deze groenten maken. Pompoen is erg gezond, en in Amerika is pompoenpuree standaard te koop in blikjes, die veelal wordt verwerkt in taarten, muffins en andere zoete gerechten.

Tip, de pompoenpuree kan je van te voren maken en ook invriezen.

Voor dit Cheesecake dessert maak je je pompoenpuree zelf. De pompoen Cheesecake hoeft niet in de oven en is dus snel klaar, de voorbereiding (pompoenpuree) kost wel enig inzet, maar aarzel niet en ga aan de slag en geniet met iedereen van deze pure verwennerij.

pompoen cheesecake no bake

pompoen cheesecake no bake

 

Pompoen cheesecake met speculaas & karamelsaus (non-oven)
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Pompoen cheesecake met speculaas & karamelsaus (non-oven)
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
6personene
Porties
6personene
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
Voor de pompoenpuree
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Was de pompoen en snijd hem in 4 kwarten. Verwijder de zaden en pak de pompoenkwarten per stuk in aluminiumfolie. Leg in een bakblik en plaats in de oven voor 45 minuten.
    pompoenpuree
  2. Laat de pompoen iets afkoelen en snij ze in blokken (laat de schil eraan zitten) en blender in een keukenmachine met één kopje water tot een mooie gladde pompoenpuree.

    De puree die je overhoudt kan je goed invriezen.
    pompoenpuree
Voor de karamelsaus
  1. Smelt de boter in een pannetje, totdat deze net een beetje bruin begint te worden. Voeg dan de basterdsuiker en de slagroom toe en blijf roeren totdat de suiker geheel is opgelost. Breng het aan de kook en laat het 3 minuutjes zachtjes doorkoken. Roer het af en toe door.

    Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen en klaar is je saus.
Voor de cheesecake
  1. Maal in een kom of een keukenmachine de koekjes fijn. Voeg de gesmolten boter toe en schep dit voorzichtig door de koekkruimels. Verdeel de koekkruimelmix over 6 schaaltjes of glazen, druk het voorzichtig aan en zet het voor een half uur in de koelkast.
  2. Klop 200 ml slagroom stijf. In een andere mengkom roer je de roomkaas, 2 el karamel, rietsuiker, vanille extract en de speculaaskruiden door elkaar totdat het lekker luchtig mengsel is. Vouw voorzichtig de pompoenpuree erdoor en tot slot ook geklopte slagroom, vouw dit echt voorzichtig door elkaar want het moet luchtig blijven.
  3. Schep of spuit (spuitzak) de cheesecake crème op de koekkruimelbodem. Garneer met een flinke toef slagroom, drizzel de karamelsaus er overheen, en bestrooi met de speculaaskruim. Enjoy
Deel dit Recept
11 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.