Pompoenrisotto met chanterellen
Ingrediënten
Instructies
  1. Risotto met pompoen en chanterellen. Verhit de olie in een wijde pan en fruit de sjalot, doe de risotto erbij en bak de risottorijst 2-3 min tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd ze grof en bak ze 5 min in een andere pan, rasp ondertussen ook de pompoen en zet dit samen even apart.(De pompoen hoeft niet eerst gekookt te worden, want je verwerkt hem rauw door de risotto!) Voeg de wijn bij de risotto en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon op laag vuur langzaam opnemen; roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe; laat de rijst de bouillon helemaal opnemen voordat nieuwe bouillon toevoegt. Schenk bij tot alle bouillon op is. Blijf regelmatig roeren. Kook de risotto zo in 15-20 min. gaar. Schep de mascarpone en de geraspte pompoen door de risotto en warm 1 min. mee. Rasp de Parmezaanse kaas. Ris de blaadjes van de tijm. Neem de pan van het vuur, voeg tijm en de helft van de Parmezaan en de paddenstoelen toe en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep risotto in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover. Buonissima!

    Enjoy!