Pompoenrisotto uit de oven
    Porties Prep Tijd
    3 tot 4personen 10 minuten
    Passieve Tijd
    30minuten
    Porties Prep Tijd
    3 tot 4personen 10 minuten
    Passieve Tijd
    30minuten
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Verwarm de heteluchtoven op 200 graden.
    2. Meng de panko samen met 2 el olijfolie, de Parmezaanse kaas, peterselie en pompoenpitten door elkaar, en houd dit mengsel apart.
    3. Was de pompoen, snij hem in parten van circa 1 cm dik en verwijder de pitten, laat de schil eraan zitten, smeer de parten in met 2 el olijfolie en bestrooi met peper zout en provinciaalse kruiden, houdt apart.
    4. Verwarm de pan op matig vuur samen met de boter, bak de, ui, chilivlokken, provençaalse kruiden en spekjes voor 5 minuten, voeg de risottorijst toe, en bak deze al roerend voor 1 à 2 minuten mee, blus af met de bouillon en wortelsap en breng opnieuw aan de kook.
    5. Voeg de limoensap toe, strooi de helft van het paneer/kaasmengsel eroverheen en leg de parten Pompoen er in een rondje dakpansgewijs bovenop.
    6. Bak de Pompoenrisotto voor 30 minuten in de oven, haal uit de oven en strooi de rest van het paneermengsel over de rijst, zet nog even terug in de oven voor een paar minuten.
    7. Bestrooi evt. met wat verse gehakte peterselie.
    8. Enjoy!