Porchetta
Porties Prep Tijd
6personen 90minuten bereiden
Passieve Tijd
120minuten wachten
Porties Prep Tijd
6personen 90minuten bereiden
Passieve Tijd
120minuten wachten
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal het buikspek een half uur voor gebruik uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 230°C).
  2. Leg het buikspek met de huidkant naar boven op het werkblad. Kerf met een scherp mes het zwoerd van boven naar beneden in, steeds op ongeveer 1 cm afstand van elkaar. Meng het venkelzaad, de rozemarijn, de tijm, de chilivlokken, de oregano, de knoflook en de geraspte citroenschil door elkaar. Leg het buikspek met de huid naar beneden op een plank en wrijf de kruiden met je handen goed in het vlees. Verdeel de pijnboompitten over het vlees en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  3. Rol het buikspek met de huid aan de buitenkant strak op. Bind met het keukengaren op tot een rollade door elke 2 cm een stuk keukengaren om het opgerolde buikspek te binden. Bestrooi ook de buitenkant royaal met zout en peper.
  4. Vet het bakblik in met olijfolie. Verdeel de wortel, de bleekselderij en de uien over de bodem en leg de porchetta erbovenop. Bak 20 minuten in de oven, keer de porchetta om en verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 170°C / hetelucht: 150°C). Bak de porchetta 1 uur en 30 minuten verder. Giet de bouillon in het bakblik en bak de porchetta nog 1 uur.
  5. Haal de porchetta uit de oven leg hem voorzichtig op een rooster. Laat hem 15 minuten staan voor je hem gaat aansnijden. De porchetta is lekker met rustiek gebakken aardappels en groente naar keuze.