Pulled chicken op een stoombroodje
Ingredients
Voor de pulled chicken
voor de zoetzure komkommer
Instructions
voor de zoutzure komkommer
  1. Schaaf de komkommer in dunne plakjes evt. met een kaasschaaf of mandoline. Doe de plakjes in een vers houd bakje, strooi de suiker en giet de azijn eroverheen, goed mengen, deksel erop en koud zetten in de koelkast voor 30 minuten.
Pulled chicken
  1. Bestrooi de kippendijen licht met peper en zout en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag met wat olie lichtbruin aan, giet de kippenbouillon erbij en laat de kippendijen 30 minuten gaar koken.
  2. Haal de kip uit de bouillon laat het goed afkoelen.

    Trek met een vork of met je handen(wel zo makkelijk) de kip uit elkaar zodat er mooie dunne reepjes ontstaan, beetje draderig. Giet de BBQ saus eroverheen en meng goed door elkaar. (laat 10 minuten intrekken).
  3. Stoom ondertussen de lotusbroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Laat een koekenpan met antiaanbaklaag goed heet worden met een klein beetje olie.
    Bak de stukjes pulled chicken totdat ze bruin en een beetje sticky zijn. Beleg je broodje met de warme kip de zoetzure komkommertjes en wat lente ui.
  5. TIP; lekker met homemade sambal (zie recept) of wat chilisaus en op een knapperig pistoletje smaakt dit ook heerlijk!!

    Enjoy!
Recipe Notes

pulled chicken on a steam bun all photo