Pulled Pork met Appelcider

Hi Foodlovers!

Pulled Pork maken kost tijd maar dan heb je ook wat!

Low & slow gegaard vlees dat letterlijk uit elkaar valt als draadjes, en bovendien botermals is.

“Maak lekker veel want je kan het vlees na bereiding prima invriezen”.

Probeer ons recept en wij zijn benieuwd wat je ervan vindt.

Enjoy!

Pulled Pork met Appelcider

Pulled Pork met Appelcider

pulled pork op een Kaiserbroodje met colesla

pulled pork op een Kaiserbroodje met colesla

 

Pulled Pork
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Pulled Pork
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
4personen of meer
Porties
4personen of meer
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal het vlees 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Verwarm de oven op 120 graden
  3. Mix alle ingrediënten voor de rub van het vlees door elkaar en wrijf / masseer het vlees hiermee in.
  4. Leg het vlees in een oventray/schaal giet de Appel cider erbij, dek het vlees af met een stuk aluminiumfolie, en plaats in oven voor 4 uur.
  5. Zet de oven na 4 uur op 150 graden en bak het nog eens voor 2 a 3 uur totdat het letterlijk uit elkaar valt, en botermals is. Haal het vlees uit de oven en laat het voor 30 minuten rusten. Gooi het braadvocht niet weg, maar voeg nog één eetlepel BBQ saus toe en laat het op zacht vuur inkoken tot een bebonden jus.
  6. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar, roer de BBQ saus erdoorheen.Pulled Pork met Appelcider
  7. Verwarm een koekenpan en bak hierin alleen het vlees wat je gaat gebruiken, een beetje krokant, verdeel over een broodje, en schep er een flinke lepel met Coleslaw overheen en serveer de jus er apart bij.
  8. Enjoy!
Deel dit Recept
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.