Rabarber Cheesecake | the GUILTY pleasure

Hallo Foodlovers!

SAY CHEESE 🙂 tegen deze overheerlijk guilty pleasure cheesecake met rabarber!

Een zuurtje en een zoetje komen elkaar tegen in deze rabarber cheesecake en dat maakt hem nu zo bijzonder lekker. Normaal ben ik niet zo weg van rabarber, misschien iets uit mijn jeugd maar on top op deze cheesecake is het super lekker.

En hey zeg nu zelf, makkelijk receptje toch?

Have fun met bakken!

Liefs,

Jacq

Rabarber CheeseCake met bloombites

Rabarber CheeseCake met bloombites


 

i want cheesecake

 

Rabarber Cheesecake
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
voor het deeg
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Meng de bloem met gemalen amandelen en poedersuiker in een kom, en daarna doe je de vanille, de koude blokjes boter en het ei erbij. Kneed hier een mooi deegje van, wikkel in plastic folie en leg het deegje een uur in de koelkast.
voor de vulling
  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het een beetje afkoelen (het moet wel vloeibaar blijven). Voor de vulling, meng je het ei, de vanille, de licht afgekoelde gesmolten chocolade, suiker, bloem en de citroenrasp door de zachte roomkaas, roer alles goed door elkaar zodat het lekker luchtig geheel wordt.
  2. Rol het deeg uit met de deegroller tot een plak met een dikte van ongeveer 4 mm en verdeel dit over de rechthoekige taartvorm (met losse bodem) en prik er wat gaatjes in met een vork.

    Verdeel het roomkaasmengsel over het deeg, strijk het glad met een spatel. Snijd de rabarber in gelijke stukjes, en leg de rabarberstukjes er bovenop (druk ze ligt in het mengsel). Ik heb de rabarber niet geschild om zo de kleur te behouden.

    Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven op 180 graden in 30 tot 35 minuten gaar.
  3. Haal de taart uit de oven en laat de hem afkoelen, daarna doe je er de aardbeiensaus overheen, dit gaat heel goed met een kwastje en tot slot versier je de taart met de bloemetjes.

    Enjoy!
Notities

Deel dit Recept
 
18 antwoorden
  1. Foodblabla
    Foodblabla zegt:

    Hoi Lourens Trimp Zie net dat jij ook op Trek festival heb gestaan…hebben wij jou gemist? Er staat een foto verslag van Trek Utrecht op mijn blog….fijne avond! En ow die cheesecake, is echt te lekker!

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] bericht Rabarber Cheesecake | the GUILTY pleasure komt van FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem en […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *