Rabarber Cheesecake
Ingredients
voor het deeg
voor de vulling
voor op de cheesecake
Instructions
voor het deeg
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Meng de bloem met gemalen amandelen en poedersuiker in een kom, en daarna doe je de vanille, de koude blokjes boter en het ei erbij. Kneed hier een mooi deegje van, wikkel in plastic folie en leg het deegje een uur in de koelkast.
voor de vulling
  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het een beetje afkoelen (het moet wel vloeibaar blijven). Voor de vulling, meng je het ei, de vanille, de licht afgekoelde gesmolten chocolade, suiker, bloem en de citroenrasp door de zachte roomkaas, roer alles goed door elkaar zodat het lekker luchtig geheel wordt.
  2. Rol het deeg uit met de deegroller tot een plak met een dikte van ongeveer 4 mm en verdeel dit over de rechthoekige taartvorm (met losse bodem) en prik er wat gaatjes in met een vork.

    Verdeel het roomkaasmengsel over het deeg, strijk het glad met een spatel. Snijd de rabarber in gelijke stukjes, en leg de rabarberstukjes er bovenop (druk ze ligt in het mengsel). Ik heb de rabarber niet geschild om zo de kleur te behouden.

    Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven op 180 graden in 30 tot 35 minuten gaar.
  3. Haal de taart uit de oven en laat de hem afkoelen, daarna doe je er de aardbeiensaus overheen, dit gaat heel goed met een kwastje en tot slot versier je de taart met de bloemetjes.

    Enjoy!
Recipe Notes

[recipe]