Rabarber dessert
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de stelen rabarber schoon onder de koude kraan. Trek zo nodig taaie draden van grote stelen en gooi ze weg. Snijd de stelen in kleine stukjes van ongeveer 4 cm Doe de stukjes rabarber, suiker, en 2 eetlepels water in een pan. Laat onder regelmatig roeren 10 minuten koken op hoog vuur. Voeg zodra de rabarber zacht begint te worden de frambozen toe, laat alles nog ca. 5 minuten koken. Laat het goed afkoelen.
  2. Rooster ondertussen de hazelnoten in een pan of in de oven.
  3. Voor de karamel… Doe 20 gram suiker met 2 el water in een steelpannetje, breng aan de kook en zodra het licht verkleurd(goudkleur) meng je de grof gemalen hazelnoten erdoorheen. Haal van het vuur, giet het mengsel op een bakpapiertje en laat uitharden en afkoelen.
  4. Klop de slagroom lobbig en spatel de yoghurt er voorzichtig doorheen en houd koel in de koelkast. Schep de compote in 4 leuke glazen en schep er een lepel de slag/yoghurt room bovenop en garneer met stukjes verkruimelde noten karamel. Serveer dit dessert lekker koel!
  5. Enjoy!