Risotto saffraan met gamba’s
Ingrediënten
Instructies
  1. Voeg de saffraan toe aan de bouillon en verwarm deze tot het kookpunt.
  2. Verhit in een pan de olie en boter op matig vuur. Voeg de ui, knoflook en rijst toe en roer 3 tot 4 minuten om. Voeg een grote schep bouillon toe. Roer circa 3 minuten, of tot alle vocht opgenomen is.
  3. Voeg weer wat bouillon toe en roer telkens tot deze opgenomen is. Herhaal deze handelingen met de resterende bouillon, tot de risotto na circa 20 minuten romig en beetgaar is (misschien hebt u wat extra water nodig).
  4. Bak ondertussen de garnalen in wat olie totdat ze mooi roze kleuren en gaar zijn, en houdt ze apart.
  5. Neem de pan van het vuur en schep de kleingesneden citroenblokjes door de risotto. Voeg Parmezaan zout en peper naar smaak toe. Verwarm de risotto nog 1 minuut en schep hem nogmaals om. Serveer in borden of kommen, leg de garnalen erop en maal er flink wat peper over.

    Enjoy!