Saltimbocca prikkers met Salsa
Ingrediënten
Voor de salsa
Instructies
  1. Maak eerst de salsa zodat de smaken goed worden opgenomen.
  2. Hak de kappertjes, olijven en cherrytomaatjes in kleine stukjes en meng er de olijfolie, sjalot, knoflook, citroensap en peterselie doorheen, maak op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Snij de kipfilets eerst doormidden, en snij de filets daarna in 12 gelijke stukken
  4. Sla de kipfiletstukjes plat door een stukje vers houdfolie op de kipfilets te leggen en er met de platte kant van een groot koksmes (of pan) op de te slaan tot ongeveer 2 centimeter dik.
  5. Leg op ieder stukje kip een salieblaadje bestrooi met peper en wikkel er een plakje parmaham omheen.
  6. Rijg de kip aan de prikkers (3 stukjes kip per prikker), en bak ze goudbruin en gaar in warme koekenpan met een beetje olie.
  7. Blus de kip af met de wijn, en als de wijn helemaal verdampt is, dan is de kip klaar.

    Serveer Saltimbocca prikkers samen met de salsa.