Shepherd’s pie lamsgehakt
Porties
4personen
Kook Tijd
60minuten
Porties
4personen
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappels, snijd ze in grote stukken en kook ze in ruim kokend water in 18-20 minuten gaar.
  2. Giet de aardappels af en laat ze 1 minuut uitstomen, doe ze terug in de pan, doe de melk en de boter erbij en stamp de aardappels tot een mooie gladde puree, maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat, houdt part.
  3. Bak in een goed verwarmde koekenpan het lamsgehakt rul en bruin, voeg de ui, selderij, wortel, knoflook, tomatenpuree toe en bak dit voor z’n 5 minuten mee, blus af met rode wijn en laat 1 minuut goed doorkoken.
  4. Roer 1 el water door de maïzena maak er een papje van, en roer dit door het gehaktmengsel, dit zorgt voor een lichte binding.
  5. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, tijm laurierblad en worcestersaus bij het gehaktmengsel, roer om doe de deksel op de pan zet op vlamverdeler en laat het voor 30 minuten sudderen, voeg de laatste 5 minuten van het sudderen de doperwten toe, zo voorkom je dat ze te lang doorkoken en behouden ze een lekkere bite.
  6. Verwarm je oven voor op 180 graden en zet alvast de ovenschaal klaar.
  7. Besmeer de ovenschaal licht met olijfolie, verdeel het gehaktmengsel over de bodem en schep hier bovenop de aardappelpuree (voor ribbeleffect even de vork erdoorheen halen), of doe net als ik de puree in een spuitzak, en spuit leuke toefjes aardappelpuree op het gehakt.
  8. Bak de schotel nu nog voor z’n 25 à 30 minuten in de oven.
  9. Haal na baktijd uit de oven, laat 5 minuten rusten, en bestrooi eventueel met vers gehakte peterselie. Enjoy!