Sloppy Joe, hello Sunday!

Hallo lieve foodlovers!

Hello Sunday!

En wat eten we dan? Een broodje met wat lekkers ertussen.

Dit keer maakte we de “Sloppy Joe” en dan hoor ik je denken wat is dat?

De Sloppy Joe is geboren in 1930 in Iowa (Sioux city) waar een kok genaamd Joe, het broodje als “loose meat sandwich” op het menu had staan. Een Sloppy joe bestaat oorspronkelijk uit, rundergehakt met tomatensaus / ketchup, soms Worcestershire saus en met andere kruiden op smaak gemaakt en geserveerd op een hamburger broodje dat is alles. Dus eigenlijk eet je een broodje met snelle bolognesesaus, gesmolten kaas en gepikkelde komkommer, YUM!

Wij zijn om! 🙂

Enjoy!

sloppy joes 4

sloppy joes

sloppy joes


Sloppy Joe
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Sloppy Joe
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Begin met de komkommer, snij in hele dunne plakjes, meng de poedersuiker met de azijn, leg de komkommerplakjes hierin en zet het in de koelkast totdat je het gaat gebruiken. (bij gebrek aan tijd mag je ook plakjes augurk uit een pot gebruiken).
  2. Verwarm de grill voor.
  3. Doe de ui, knoflook, rode peper en gehakt in een hete koekenpan met antiaanbaklaag en bak het voor ongeveer 10 minuten, tot het gehakt mooi bruin is en de ui zacht. Roer de tomatenpuree, tomatenpassata en ketchup erbij breng aan de kook, zet het vuur laag en laat alles minimaal 15 minuten sudderen, totdat de saus wat droger is geworden. Breng op smaak met wat zout.
  4. Snij de broodjes doormidden en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin. Schep het gehaktmengsel op het broodje, leg het plakje smeltkaas erop en zet dit onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Leg er tot slot de zoetzure plakjes komkommer op.
  5. Snij de broodjes doormidden en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin. Schep het gehaktmengsel op het broodje, leg het plakje smeltkaas erop en zet dit onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Leg er tot slot de zoetzure plakjes komkommer op.
  6. Enjoy!
Deel dit Recept
7 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.