Socca pizza met hummus, pesto en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten
voor de pizzabodem
voor de topping
Instructies
  1. Meng in een grote beslagkom, het kikkererwtenmeel, geraspte parmezaan, zout, en oregano door elkaar, giet al roerend beetje voor beetje het water erbij en tot slot schenk je ook de olijfolie erbij, roer met een garde tot een mooi glad beslag, en laat dit voor 30 minuten staan.
  2. Verwarm de oven op 200 graden
  3. Verwarm de koekenpan met een scheutje olijfolie, giet een flinke pollepel met beslag in de pan en bak de Socca pizzabodem aan beide kanten voor 5 minuten.
  4. Leg de socca pizzabodems bovenop een ovenrooster met bakpapier en bak de socca pizzabodems voor 10 à 15 minuten in de oven totdat ze mooi bruin en een beetje knapperig zijn.
  5. Laat ze na baktijd 2 minuten afkoelen, besmeer de pizzabodems met hummus, pesto en beleg ze met tomaatjes en rucola salade, bestrooi eventueel nog met wat zwarte peper.