Spaanse tortilla uit de oven
Porties
4personen
Porties
4personen
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Schil en snijd de aardappelen in plakjes en kook in ruim water met zout voor 5 minuten, laat ze daarna uitlekken in een vergiet. Snijd de chorizo, olijven in blokjes, ui in ringen.
  3. Verhit wat olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de chorizo, olijven en ui ringen 5 min. Schep de chorizo, olijven en ui ringen met een schuimspaan uit de pan en houd apart. Klop de eieren los met een garde en voeg peper en zout naar smaak toe. Vet een oven schaal in (20×20 cm) en leg er E.v.t. nog een bakpapiertje in.
  4. Vul de ovenschaal eerst met een laagje van het ei mengsel leg daarop de plakjes aardappel, de uien, chorizo en olijven blokjes, en giet tot slot het laatste beetje ei mengsel eroverheen.
  5. Bak in de oven voor 25 a 30 minuten, totdat het ei gestold is, en bestrooi met de verse peterselie. Deze tortilla kan je zowel warm als koud eten, en smaakt heerlijk met een salade en wat stokbrood.
  6. Enjoy!