Spaghettini taart
Ingredients
Voor de suas
Voor de taartvulling
Instructions
  1. Begin met het maken van de saus. Verhit een braadpan met een flinke scheut olijfolie.
  2. Voeg de kruiden, suiker en de uit toe en bak voor 2 minuten mee totdat de uien glazig zijn.
  3. Doe het gehakt erbij en bak het rul en bruin. Maak op smaak met zout, peper en knoflook.
  4. Doe de tomaten in een hoge beker en pureer ze tot een gladde saus met een staafmixer. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een Passata, maar persoonlijk vind ik dit erg lekker.
  5. Giet de tomatensaus bij het ui mengsel, breng aan de kook, zet het vuur op een vlamverdeler en laat de saus met de deksel op de pan zacht sudderen voor een half uur.
  6. Meng de geklutste eieren met de geraspte mozzarella en roer door elkaar.
  7. Zet een grote kookpan op het vuur gevuld met kraanwater en genoeg zout en breng aan de kook.
  8. Verwarm de oven op 180 graden.
  9. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en spoel de pasta af onder koud stromend water.
  10. Vet de springvorm goed in met olijfolie.
  11. Schep één flinke soeplepel met saus uit de pan en houd het apart.
  12. Meng de pasta door de pastasaus en roer door elkaar.
  13. Verdeel de helft van de pasta over de bodem van springvorm, giet de helft van het ei/kaas mengsel over de pasta, en herhaal dit ook met de rest van de pasta.
  14. Bak de taart voor 25 minuten in de oven, haal de taart eruit, verdeel het apart gehouden restje saus over de taart, scheur de zachte mozzarella in stukjes, drapeer dit over de taart, zet de taart terug in de oven voor 5 minuten totdat de mozzarella gesmolten is.
  15. Garneer met verse of gedroogde Italiaanse kruiden.
  16. Enjoy!
  17. TIP: Gebruik kant & klare pastasaus bij weinig tijd, dan staat deze taart zo op tafel, lekker makkelijk voor doordeweeks!