Specerijensiroop met Ananas
Instructies
  1. 1. Was de citroen met heet wat, wrijf hem droog en rasp er de schil fijn af. Pers het sap uit de citroen. Breng in een pan 300 ml water met de suiker, het citroensap, de citroenschil, de rozemarijn, de laurierblaadjes, het kaneelstokje en de steranijs aan de kook.

    2. Schil de ananas en snijd hem in kwarten. Verwijder de harde kern uit de ananas en snijd ieder kwart in vieren. Leg de ananas in een pan en schenk de siroop overheen.

    3. Verwarm het geheel op laag vuur tot het bijna kookt. Draai het vuur laag en pocheer de ananas ca. 30 minuten in de siroop. Neem van het vuur en laat afkoelen.

    4. Neem de ananas uit de siroop en laat hem goed uitlekken. Verhit de boter in de pan en bak de stukken ananas in 3-4 minuten rondom goudbruin. Glaceer de stukken ananas met 3-4 el van de siroop en serveer in een schaaltje of bordje. Ik heb de siroop bewaard in flesjes gedaan zodat ik het later bij meer gerechten kan gebruiken, het is ook lekker over ijs!

    Enjoy!