Stamppot raapsteeltjes met worstjes
Dit zomerstamppotje van raapstelen is weer eens wat anders dan het stamppotje andijvie!
Instructies
  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 20 min. gaar. Verwijder de wortels en harde steeltjes, was de raapsteeltjes en laat ze uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, en bak ondertussen de worstjes. Verwarm in een steelpan de melk met de boter. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan met de warme melk fijn. Breng de puree op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Schep de raapsteeltjes, zongedroogde tomaatjes en kaas door de aardappelpuree en verwarm deze kort mee. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg er een worstje bovenop en garneer de stamppot met pijnboompitten. Enjoy!