Taart met pepernoten en suikergoed
  Instructies
  1. Verwarm de oven op 160 graden, boven en onder warmte
  2. Meng het bakmeel met de gemalen pepernoten, kaneelpoeder en zout in een kom goed door elkaar. Mix in een andere mengkom de melk, olie en suiker door elkaar, klop daarna de geklutste eieren door de natte ingrediënten met een mixer, zorg dat de klontjes verdwenen zijn. Spatel het romige mengsel door de droge ingrediënten totdat er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
  3. Spray de springvorm in met bakspray. Giet het mengsel in de bakvorm en bak de taart in 60 min gaar en mooi bruin. Laat hem volledig afkoelen.
  4. Mix de boter romig samen met de poedersuiker en speculoos pasta.
  5. Snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden met een scherp broodmes. Klap hem open en smeer de onderste helft in met ⅓ van de botercrème, leg de bovenkant erop en smeer ook de bovenkant en zijkanten in met de rest van de botercrème. Druk 1 of 2 rijen pepernoten (ik heb grote kruidmoppen gebruikt) tegen de zijkanten, decoreer daarna de bovenkant van de taart met chocolade pepernoten, schuimpjes of ander suikergoed naar keuze. Zet de taart voor 30 minuten in de koelkast. Enjoy