Tarte flambée Nicoise met verse tonijn

Hallo lieve foodlovers!

Het zal jullie misschien niet ontgaan zijn, maar de komende weken moet ik het even wat rustiger aan doen. Mijn dominante hand zit voorlopig in een spalk en mag ik niet belasten 🙁 Maar wees niet getreurd, mijn man kan best koken, onder mijn strenge begeleiding 😉 hahaha

Voor de wijnsbeurs  maakte wij deze heerlijke Tarte flambée Nicoise met verse tonijn die lekker smaakt met REX Rosé ‘Le Roi des Rosés’ Grenache-Syrah Provence Frankrijk

Genieten van een salade Nicoise en Tarte flambée in één op een leuke nieuwe hippe manier.

Serveer de Tarte flambée Nicoise met verse tonijn op een snijplank voor het ultieme bistro gevoel.

Proefnotitie voor de REX Rosé.

Fonkelend helder bleek rozenblaadjes-roze. Spát het glas uit met klein, delicaat zoet rood fruit als framboos, aalbes en aardbei. Hoge verfijning in de smaak met subtiel sappig rood fruit, prachtig frisse zuren en een uitstekende bite, lengte en grip. Dit is héél lekker. Grote Provence Rosé van de spectaculaire oogst 2015. 60% Grenache, 30% Syrah, 10% Cinsault. 13% alc. Jong op z’n lekkerst

Tarte flambée Nicoise

Tarte flambée Nicoise

Tarte flambée Nicoise

Tarte flambée Nicoise

Tarte flambée Nicoise

Tarte flambée Nicoise


Tarte flambée Nicoise met verse tonijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Tarte flambée Nicoise met verse tonijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een mooi soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg minimaal 1 uur rijzen.
  2. Verwarm de oven tot 250 graden. Kook de krieltjes met schil voor 10 minuten in kokend water met wat zout. Meng de crème fraîche met de fijngehakte bieslook, knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  3. Halveer de gekookte krieltjes en de tomaatjes, snijd de ui in ringen, en de ei in partjes.
  4. Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk het deeg met het crème fraîche mengsel. Verdeel de uien, olijven, ansjovisfilets, halve tomaatjes en krieltjes over het deeg en bak in oven voor 12 tot 15 minuten.
  6. Bak het stukje tonijn in een hele hete koekenpan met antiaanbaklaag in een klein beetje olijfolie voor z’n 30 seconden per kant, haal het direct uit de pan, snijd in mooie dunne plakjes.
  7. Haal de tarte flambée uit de oven en garneer met de rest van de toppings, tonijn, partjes ei, rucola en bestrooi met peper en zout.
  8. Drizzel er op het laatst nog de balsamico crème overheen.

    Enjoy!
Deel dit Recept
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *