Tarte flambée Nicoise met verse tonijn
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de topping
Instructies
  1. Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een mooi soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg minimaal 1 uur rijzen.
  2. Verwarm de oven tot 250 graden. Kook de krieltjes met schil voor 10 minuten in kokend water met wat zout. Meng de crème fraîche met de fijngehakte bieslook, knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  3. Halveer de gekookte krieltjes en de tomaatjes, snijd de ui in ringen, en de ei in partjes.
  4. Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk het deeg met het crème fraîche mengsel. Verdeel de uien, olijven, ansjovisfilets, halve tomaatjes en krieltjes over het deeg en bak in oven voor 12 tot 15 minuten.
  6. Bak het stukje tonijn in een hete koekenpan met antiaanbaklaag in een klein beetje olijfolie voor z’n 30 seconden per kant, haal het direct uit de pan, snijd in mooie dunne plakjes.
  7. Haal de tarte flambée uit de oven en garneer met de rest van de toppings, tonijn, partjes ei, rucola en bestrooi met peper en zout.
  8. Drizzel er op het laatst nog de balsamico crème overheen.

    Enjoy!