Thaise Currsoep met gemberballetjes
Instructions
  1. Schil voor de gehaktballetjes de gember en rasp hem fijn. Pel en snipper de uien. Kneed het gehakt, de gember en de helft van de ui door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Rol met vochtige hand tot kleine balletjes. Verhit de olie in een grote pan en bak er de gehaktballetjes 6 tot 8 minuten rondom in.
  2. Schrap de wortels, was ze en snijd of schaaf ze in dunne reepjes. Maak de broccoli schoon en verdeel m hem in kleine roosjes. Was het citroengras en halveer de stengels in de lengte. Was de kaffir-limoenblaadjes.
  3. Neem de gehaktballetjes uit de pan. Fruit de overige ui en de currypasta al roerend in het hete bakvet. Blus af met 500 ml water en de kokosmelk. Voeg het citroengras, de limoenblaadjes, de broccoli en de wortel toe en breng het geheel aan de kook. Laat afgedekt ca. 15 minuten koken.
  4. Was de koriander en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Neem het citroengras en de limoenblaadjes uit de soep. Verwarm de gehaktballetjes in de soep. Breng op smaak met zout en bestrooi met koriander. Enjoy! Bron: foodies januari 2014