Tomaten chutney met een vleugje vanille
Ingrediënten
Instructies
  1. Ontvel de tomaten, dit doe je door ze even voor 2 minuten in kokend water te blancheren, daarna gelijk afspoelen onder koud water zodat het velletje er makkelijk afgaat.
  2. Snijd de ui en de appel in stukjes, hak de rode peper en knoflook fijn.
    Bak eerst de ui, knoflook peper en appel ligt aan(niet bruin laten worden) en voeg dan de rest van alle ingrediënten toe in een pan met een dikke bodem.
  3. Laat op hoog vuur even aan de kook komen, zet dan op het kleinste pitje en laat heel zachtjes zonder deksel inkoken tot jamdikte (circa 45 minuten – 1 uur) voeg op het laatst het merg van het vanille stokje toe en roer het er goed doorheen.
  4. Doe de afgekoelde chutney in goed schoongemaakte potjes en bewaar op een donkere plek, na openen in de koelkast bewaren!

    Enjoy!