Tostadas kip met chimichurri
Porties Prep Tijd
2personen 50minuten
Porties Prep Tijd
2personen 50minuten
Ingrediënten
Voor de kip en tostada’s
voor de tostada topping
ingrediënten voor de chimichurri
Jacq’s Dry Rub met cacao en koffie.
Instructies
Zo maak je de chimichurri
  1. Begin met het maken van de chimichurri zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
  2. Meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar en mix in een blender of met een staafmixer tot een mooie gladde chimichurri, met nog een beetje textuur, en zet koud in de koelkast tot gebruik.
Bereiding van de kip
  1. Verhit een braadpan met wat olijfolie erin, bestrooi de kippendijen rondom licht in met peper en zout.
  2. Bak de kippendijen op middelmatig vuur rondom bruin en gaar( dit duurt ongeveer 30 à 35 minuten), haal ze uit de pan en laat ze een beetje afkoelen, trek de kip met een vork draderig uit elkaar, en houdt de kip apart.
  3. Verwarm 2 koekenpannen, 1 voor de tortillas en 1 voor de pulled chicken.
  4. Haal de tortillas uit de verpakking en bak ze in een hete koekenpan voor 1 à 2 minuten per kant, en bak in de andere pan de kip vermengt met 1 el kipkruidenmix een beetje krokant voor z’n 5 minuten.
  5. Leg de tortilla’s op een plank, besmeer iedere tortilla met de avocado, verdeel de kip hierover en garneer met je homemade chimichurri, en maak op smaak met de feta en koriander.
  6. enjoy
Jacq’s Dry Rub met cacao en koffie.
  1. Meng alles ingrediënten voor de rub door elkaar, doe de rub in afsluitbaar bakje en bewaar op een droge donkere plaats. De rub blijft zeker een paar maanden goed, en is goed te gebruiken op ander vlees voor op de BBQ.