Vegetarische pompoenrollade – Kerst vier je met BK
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
70minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
70minuten
Ingrediënten
voor de garnering
Instructies
  1. Verwarm de oven op 175 graden hete lucht.
  2. Snij de pompoen in de lengte doormidden. Schep met een lepel de zaden uit de pompoen en leg de twee helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pompoen voor 40 tot 50 minuten in de oven.
  3. Haal na baktijd de pompoen uit de oven, laat licht afkoelen, en schep voorzichtig met een lepel de zachte pompoen uit de twee helften, zorg dat ervoor dat de randen rondom 2 à 3 cm dik zijn er zorg ervoor dat de schil intact blijft. Hak het pompoenvlees wat kleiner.
  4. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie, bak hierin de sjalot, kastanje champignons en knoflook voor 5 minuten, doe de paprika, pompoenpuree, boerenkool, noten, geraspte kaas, en pesto erbij roer goed door elkaar en maak op smaak met, chilivlokken, peper en zout.
  5. Vul één pompoenhelft met het groente mengsel en leg de tweede pompoenhelft erop. Bind de pompoenrollade voorzichtig dicht met het touw op 4 plaatsen.
  6. Kwast de pompoenrollade in met wat olijfolie leg hem voorzichtig in de met bakpapier beklede braadslede en bak de pompoenrollade voor 15 tot 20 minuten in de oven. Haal na baktijd uit de oven en laat de rollade voor 5 minuten licht afkoelen voordat je hem gaat aansnijden. Garneer de rollade met verse tijmblaadjes en bestrooi met pompoenpitten.
  7. Tip, lekker in combinatie cranberriesaus en een groene salade. Enjoy!