Biet de burger!
Instructions
  1. Schil de rauwe bieten met een dunschiller en maal fijn ze in de keukenmachine samen met de kikkererwten, ui en knoflook (dit kan ook in een hakmolen). Doe de geraspte groenten in een mengkom.
  2. Voeg de quinoa vlokken, het ei, peterselie en de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Breng goed op smaak met tajine peper en zout. Kneed alles met je handen tot alles goed gemengd is(houdt er rekening mee dat de bietjes kleur afgeven aan je handen). Zet een half uurtje in de koelkast zodat de quinoa het vocht kan opnemen. Hierdoor wordt het mooi stevig.
  3. Vorm 4 burgers van het mengsel.

    Verhit een koekenpan op het vuur. Bak de bietenburgers ongeveer 5 minuten aan elke kant, zorg dat ze aan de buitenkant een mooi krokant korstje krijgt en draai halverwege een keer om.
  4. Meng ondertussen voor het sausje de yoghurt samen met een scheutje chilisaus.Meng ondertussen voor het sausje de yoghurt samen met een scheutje chilisaus.

    Eet de burger op een knapperig speltbroodje samen met het sausje en wat alfalfa er bovenop.

    Enjoy!