Vegetarische Teriyaki Bonenballetjes voor Foodies
Porties
15balletjes
Passieve Tijd
40minuten
Porties
15balletjes
Passieve Tijd
40minuten
Ingrediënten
Voor de balletjes
Voor de teriyakisaus
Instructies
  1. verwarm de oven voor (elektrisch: 175 graden hetelucht: 155 graden)
  2. Doe alle ingrediënten voor de balletjes in de foodprocessor en mix totdat er een stevige massa ontstaat. Heb je nou geen foodprocessor dan kan je het ook met een staafmixer fijn malen, zorg er wel voor dat er een beetje structuur in het mengsel zit.
  3. Smeer wat olie in je handen en rol balletjes ten grote van een walnoot van het mengsel, en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de balletjes in de oven voor 20 minuten.
  5. Maak ondertussen de teriyaki saus, roer in een kommetje alle ingrediënten hiervoor door elkaar.
  6. Haal na baktijd de gebakken balletjes uit de oven, giet de saus in een koekenpan breng aan de kook, zet het vuur uit en doe dan de balletjes erbij en zwenk ze door de saus, zodat de sticky saus rondom alle balletjes zit.
  7. Bestrooi de balletjes met sesamzaadjes en eventueel nog wat peterselie. Serveer de balletjes met gestoomde groenten(bijv. baby bok soy) naar keuze en geurige rijst(kokosrijst).
  8. Enjoy!