Venkelsoep met kabeljauw
Romige venkelsoep met Pastis/en stukje op de huid gebakken kabeljauw.
Ingrediënten
Instructies
  1. Halveer de venkel, houd het groen apart en snijd de knollen in reepjes.

    Fruit de sjalot glazig in de olie. Voeg de knoflook en venkelreepjes toe en roerbak 2 minuten mee.

    Schenk de helft van de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de venkel zacht is. Pureer de venkel met een staafmixer of in een keukenmachine. Roer de room, Pernod en de rest van de bouillon erdoor en warm nog even door.

    Bak de stukjes vis op de huidkant in een hete pan tot het krokant is en strooi er op het laatst wat zeezout op. Schep de soep in borden en leg het gebakken stukje vis erin, maal er zwarte peper boven. Druppel er voorzichtig de olie overheen.

    Enjoy! Extra benodigd Staafmixer of keukenmachine.