400gregenboogwortelsgewassen, geschild en in de lengte in repen gesneden
400gpastinaakgewassen, geschild en in de lengte in repen gesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden boven en onder warmte
Doe het gehakt samen met de blokjes fazant in een mengkom, doe de eieren, paneermeel, gesnipperde ui, HP saus, chili, tijm, oregano bij het gehakt en meng goed door elkaar, en breng nog royaal op smaak met peper en zout.
Spray het cakebakblik in met bakspray, en bekleed het bakblik met de plakken spek, zorg ervoor dat er wat spek over de randen blijft hangen. Vul het bakblik met het kalkoen/gehakt mengsel, klap het spek terug over het midden, en bak het gehaktbrood voor 45 minuten in de oven.
Houd tijdens het bakken het gehaktbrood in de gaten, wordt het te snel bruin dek het dan af met een stuk aluminiumfolie. Haal het wild gehaktbrood na baktijd uit de oven en laat 15 tot 20 minuten rusten op een rooster.
Verhoog de oven naar 200 graden, leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, vermeng met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de groenten voor 30 tot 40 minuten en serveer ze bij het gehaktbrood.
Heerlijk met een groene salade, met een zoet zure dressing.
Geniet ervan!