Zalm terrine een heerlijk voorgerecht

Hi lieve foodlovers!

Ben je nog op zoek naar een lekker voorgerecht? Zoek dan niet langer want, van deze eenvoudig te maken zalm terrine wordt iedereen blij.

Je kan deze zalm terrine al van te voren klaar maken, dus relax en voel geen stress!

Geniet van de Kerst.

Liefs,

Jacq

Wijntip: 

Cameleon Selection Chardonnay

”Subtiel. Niet te koud schenken, moet wat lucht en ruimte krijgen. Begint dan te praten op zachte doch dringende toon. Herinneringen aan Frankrijk, de overtocht naar het nieuwe land Argentinië. De trek de bergen in. Wijn op grote hoogte gemaakt. Galmende appel en peer over een bloemenvallei. Sereen glas voor bij vis, schaal en schelp.” – Harold Hamersma, rapportcijfer 8+ in De Grote Hamersma 2017

”Oneindige geuren en smaken proef je in deze Argentijnse Chardonnay. Floraal, citrus, appel, peer, exotisch fruit, brioche en honing. Lengte, finesse en concentratie. Bijzonder glas!” – Chantal Driesen, By the Grape

 

Zalmterrine
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Zalmterrine
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe 200 g van de zalm in een foodprocessor samen met de crème fraiche en roomkaas, en meng goed door elkaar. Roer de geraspte venkel erdoor en breng op smaak met de limoensap en rasp.
  2. Bekleed een terrinevorm of een kleine cakevorm met plastic folie. Bekleed ‘m dan met de gerookte zalmplakken. Laat de plakken een beetje over de rand hangen zodat je de terrine later kan dichtvouwen en vervolgens schep je het room/zalm mengsel erin, vouw je de plakjes zalm eroverheen, druk het een beetje aan, en laat het minimaal 1 uur koud worden in de koelkast.
  3. Meng de komkommer met de azijn en suiker, roer door elkaar en laat het een half uur staan.
  4. Drapeer de komkommer op een bordje en leg er vervolgens een plak van de zalmterrine op, garneer met fijngehakte venkeltopjes.
Deel dit Recept
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.