Zoete aardappel pompoensoep met sesamolie
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Schil de zoete aardappel(en), pompoen en snij ze in grote stukken(van de pompoen wel alle zaadjes verwijderen) snipper de ui en knoflook. Verwarm de olie en bak de ras el hanout en chilipoeder mee in de olie voor 1 minuut, en voeg dan alle groente toe en bak nog eens 3-4 minuten, voeg dan de bouillon toe.
    2. Breng alles aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten koken tot de groente zacht en gaar is. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of een keukenmachine. Zorg ervoor dat alle klontjes eruit zijn, zodat je soep mooi glad is.
    3. Voeg nu de kokosmelk toe en houdt de soep warm op laag vuur!(soep mag niet gaan koken). Rooster de sesamzaadjes in een hete pan, doe ze in een schaaltje en meng ze door de sesamolie, dit mengsel drizzel je straks over de soep!
    4. Schenk in soepkommetjes en garneer met een paar lepeltjes sesamolie, fijngesneden lente ui en evt. nog wat kokosmelk.
    5. Voor wat extra pit kun je altijd nog wat extra chilipoeder eroverheen strooien, dat vinden wij persoonlijk erg lekker, maar het hoeft niet. (Vind je de soep te dik, verdun dan met wat water) Enjoy!