Roer de saffraanpoeder door de warme bouillon, en laat het klaar staan voor gebruik.
Verwarm wat olie in een paella pan, maar een lage hapjespan mag ook. Bak hierin de gesnipperde ui en knoflook vijf minuten op een zacht vuurtje zonder deksel. Voeg de smoked paprikapoeder en tijm toe en bak dit even kort mee.
Voeg de rijst toe en roer om, zet het vuur wat hoger en giet de helft van de bouillon er beetje voor beetje bij en laat ongeveer voor 10 minuten koken op laag vuur.
Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en paprika toe plus de rest van de bouillon, en laat dit nog eens 10 minuten zacht pruttelen met een deksel erop.(de paella is klaar als de bouillon geheel is opgenomen door de rijst).
Haal de pan van het vuur, knijp er royaal citroensap overheen en serveer er los nog wat partjes citroen erbij.
Garneer de paella met wat takjes tijm, gemalen peper, schenk een glas rosé in en ga lekker genieten!