Zuurkooltaart met worst

Hi foodlovers!

Bij koud weer hoort een stevige maaltijd, en stamppot is dan natuurlijk lekker. Maar deze zuurkooltaart met worst is super origineel en nog lekkerder! Serveer deze zuurkooltaart met wat extra pittige mosterd.

Ik maakte deze taart exclusief voor By the Grape, en nu ga ik jullie blij maken met het recept, kom maar op met de kou!

Wijn/spijs tip;  Een heerlijke Riesling b.v. de Weingut Julius

”Minerale toets geeft finesse. Citrus, granny smith en rijp geel fruit. De rijke smaak wordt ondersteund met een vleugje honing.” Chantal Driesen, By the Grape

Enjoy

zuurkooltaart met worst

zuurkooltaart met worst

zuurkooltaart met worst

zuurkooltaart met worst


Zuurkooltaart met worst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Zuurkooltaart met worst
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij de plakken brood doormidden en houdt apart, breek de eieren in een mengkom doe de, slagroom erbij, kluts met een garde door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Verwarm in een hoge koekenpan de boter en bak de verse worst licht bruin aan beide kanten.
  4. Haal uit de pan, houdt apart en bak in hetzelfde braadvet de uienringen glazig, voeg de suiker toe en laat de uienringen licht karamelliseren. Voeg de zuurkool toe roer door elkaar en breng op smaak met tijm en peper/zout.
  5. Bedek eerst de bodem van de springvorm met een paar sneetjes brood, totdat de bodem helemaal bedekt is, en zet dan rechtop en dakpansgewijs de andere sneetjes brood langs de rand in de springvorm. Verdeel de zuurkool over de bodem, leg de worst er opgerold op zodat het past (je houd een stukje over), en giet tot slot het slagroom/ei mengsel eroverheen.
  6. Zet direct in de oven, en bak de taart voor 45 minuten goudbruin en krokant. Als de taart te snel bruin wordt, kan je hem afdekken met wat aluminiumfolie.
Deel dit Recept
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *