Zuurkooltaart met worst
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij de plakken brood doormidden en houdt apart, breek de eieren in een mengkom doe de, slagroom erbij, kluts met een garde door elkaar en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Verwarm in een hoge koekenpan de boter en bak de verse worst licht bruin aan beide kanten.
  4. Haal uit de pan, houdt apart en bak in hetzelfde braadvet de uienringen glazig, voeg de suiker toe en laat de uienringen licht karamelliseren. Voeg de zuurkool toe roer door elkaar en breng op smaak met tijm en peper/zout.
  5. Bedek eerst de bodem van de springvorm met een paar sneetjes brood, totdat de bodem helemaal bedekt is, en zet dan rechtop en dakpansgewijs de andere sneetjes brood langs de rand in de springvorm. Verdeel de zuurkool over de bodem, leg de worst er opgerold op zodat het past (je houd een stukje over), en giet tot slot het slagroom/ei mengsel eroverheen.
  6. Zet direct in de oven, en bak de taart voor 45 minuten goudbruin en krokant. Als de taart te snel bruin wordt, kan je hem afdekken met wat aluminiumfolie.