DOORDEWEEKS KINDEREN LUNCH NAGERECHT SNACKS ZOET

Aardbeien met gebakken suikerbrood

Sweet lunchtime!

Lunchen met overheerlijke zoete aardbeien en gebakken suikerbrood.

Krijg je al trek?

 

Dat aardbeien erg lekker zijn, dat is algemeen bekend. Heerlijk op beschuit of in taart, maar ook zo uit het vuistje is de aardbei een ware verwennerij. Daarnaast zitten aardbeien vol met gezonde stoffen die je lichaam nodig heeft. Zo gezond zijn aardbeien!

Alle voordelen van het zomerkoninkje op een rij;

Aardbeien staan op de vijfde plek van meest gegeten fruitsoorten in Nederland. Deze tere lekkernij is eigenlijk geen vrucht, maar een schijnvrucht; het zijn de pitjes aan de buitenkant die de echte vrucht zijn. In Nederland wordt per jaar ruim veertigduizend ton aardbeien geteeld. Eet je vaak Nederlandse aardbeien? Dan is de kans groot dat ze uit de kas komen.

Vol van smaak, genadig voor je vetaanmaak

Aardbeien bevatten weinig calorieën. Een schaaltje gevuld met 100 gram van deze overheerlijke zomerkoninkjes bevat slechts 29 kilocalorieën. En zo heb je ook alweer de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit binnen.

Boordevol vitamine C

In deze lekkere rode vruchtjes zit een grote hoeveelheid vitamine C; op de kiwi na het meeste van alle vruchten. Dit is goed voor je weerstand, je huid en haar en helpt mee verkoudheid te bestrijden. Bovendien is vitamine C een antioxidant. Deze zorgt ervoor dat bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam geneutraliseerd worden.

Een bron van foliumzuur

Naast vitamine C bevatten aardbeien ook foliumzuur. Dit wordt ook wel vitamine B11 genoemd en het zijn vaak zwangere vrouwen die hier een tekort aan hebben en dus wel een extra portie kunnen gebruiken. Foliumzuur is belangrijk voor de groei van het lichaam en voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Daarnaast is het belangrijk voor de vroege ontwikkeling van ongeboren kinderen.

Een bron van kalium

Aardbeien zijn een goede bron van kalium. Kalium is belangrijk voor een goede bloeddruk en het regelen van de vochtbalans in het lichaam. Ook is het belangrijk voor een goede spiersamentrekking en geleiding van de zenuwprikkels.

(bron. Gezondheidsnet)

 

31270192961f023cb1fb3f900dc17b40

Aardbeien met gebakken suikerbrood
Aardbeien met gebakken suikerbrood
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak 2 plakken suikerbrood goudbruin met een klontje boter, blijf erbij want het wordt snel bruin! Leg de 2 plakken warm suikerbrood op een bord samen met de aardbeien en strooi hier nog wat poedersuiker overheen, en klaar is je lunch. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.