Je hoeft niet lang in de keuken te staan om iets moois te bakken, het enige wat je nodig heb is bladerdeeg, appel en wat liefde.
Deze krokante appelroos ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook verrukkelijk!
Enjoy!
Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
6 tot 8Rozen | 10minuten | 25minuten | 35 tot 40 minuten |
Servings | Prep Time |
6 tot 8Rozen | 10minuten |
Cook Time | Passive Time |
25minuten | 35 tot 40 minuten |
- 1 rol roomboter bladerdeeg of 6 kleine plakjes op elkaar en uitgerold tot één plak
- 2 rode apples gewassen ongeschild klokhuis verwijderd met appelboor
- 4 el gesmolten boter voor door de plakjes appel plus 1 el voor het invetten muffinvorm
- 2 el citroensap
- snufje zout
- 30 g bruine suiker (of kristalsuiker)
- snuf kaneelpoeder
- poedersuiker
- bloem om werkblad mee te bestuiven
- materialen
- mandoline of een kaasschaaf
- muffin bakvorm
- kwastje
- aluminiumfolie (optioneel)
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de appels doormidden, schaaf de halve appels in hele dunne plakjes.
- Ze moeten een beetje buigzaam zijn.
- Doe de appelplakjes in een kom, hussel met je handen de citroensap, snufje zout en 4 el gesmolten boter goed door de appelplakjes.
- Strooi wat bloem op een werkblad, rol het deeg uit (vierkant).
- Bestrooi het bladerdeeg met suiker en kaneel.
- Snijd de plak bladerdeeg in 4 lange gelijke stroken (5 cm breedte).
- Leg een paar plakjes appel overlappend bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken, klap het onderste deel naar boven, (zie foto) over de appel, rol dan voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.
- Smeer de muffin bakvorm in 1 el boter zet de appelrozen rechtop in de vorm, en bak de rozen voor 15 tot 20 minuten in de oven, worden ze te snel bruin, dek even af met wat aluminiumfolie.
- Haal ze na baktijd uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.
- TIP, een bolletje ijs erbij en je hebt een overheerlijk dessert!
- Enjoy!
No Comments