Een soort van Giant saucijzenbroodje, maar dan net even anders.
Een krokante rol van bladerdeeg gevuld met Italiaans gekruid gehakt en een flinke lepel tomatenjam.
Delizioso!!!


- Voor de tomatenjam
- 500 g rode cherry tomaatjes
- 75 g rietsuiker
- 75 g kristalsuiker
- 1 takje rozemarijn
- raps van 1/2 citroen goed schoongeboend
- snuf zout
- Voor de rol
- 1 rol bladerdeeg uit de koeling
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 5 el paneermeel
- 1 el gedroogde italiaanse kruiden
- 2 el geroosterde pijnboompitjes
- 2 tl venkelzaadjes
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 teen knoflook geperst
- Peper en zout uit de molen naar smaak
- extra
- 4 el paneermeel voor bestrooien bladerdeeg
- 1 ei geklutst
- 1 tl venkelzaadjes
Ingredients
|
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Was de tomaatjes en snijdt er met een scherp mesje een kruisje in. Laat de tomaatjes 2 minuten koken tot het velletje loslaat.
- Giet de af en spoel ze gelijk af met koud stomend water en verwijder de velletjes.
- Doe de tomaatjes samen met de suiker, rozemarijn snuf zout in een steelpan, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen(inkoken) op zacht vuur.
- Doe de jam in een schoon potje, en laat volledig afkoelen doe de deksel erop, zet koud weg. De tomatenjam is een week houdbaar in de koelkast
- Verwarm de oven tot 220 graden boven en onder warmte =.
- Haal de bladerdeeg uit de verpakking en laat opgerold 10 minuten liggen.
- Kneed het gehakt samen met alle ingrediënten, behalve de 4 el paneer goed door elkaar en vorm er met de handen een soort van rol van het gehakt. Rol bladerdeeg uit in de breedte bestrooi met 4 el paneermeel, leg de rol gehakt erop rol op, maak de rand nat en druk goed aan.
- Vouw de uiteinden naar binnen, maak met een scherp mes inkepingen aan de bovenkant met tussenruimte 3 cm. Bestrijk de rol met geklutst ei en bestrooi met de venkelzaadjes. Leg de rol met bakpapier en al op de een bakplaat. Bak 30 minuten gaar en goudbruin.
- Laat 10 minuten afkoelen, snijdt in plakken en serveer met de tomatenjam.
No Comments