FEESTDAGEN SNACKS ZOET

Bombolini

Heerlijke luchtige Italiaanse donut/bollen, met een vleugje sinaasappel en gevuld met romige chocolade hazelnootpasta.

Wie wil dat nou niet met oudjaarsavond.

Happy New Year!

Bombolini
Bombolini
Bombolini
Bombolini
Bombolini
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
12bollen of 20 kleine bolletjes 15minuten 10minuten 2,5uur
Porties Prep Tijd
12bollen of 20 kleine bolletjes 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 2,5uur
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de lauwwarme melk in de mengkom van de keukenmachine voeg de gist toe en mix door elkaar voor 1 minuut, zo kan de gist zijn werk doen. Voeg eieren, suiker, citroen rasp, snuf zout toe en laat alles op lage stand draaien, doe de bloem erbij plus de zachte boter en draai er een mooi egaal zacht deeg van.
  2. Smeer een grote mengkom in met wat olie doe het deeg hierin, dek af met een schone theedoek en laat het deeg 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
  3. Stort het deeg uit op een met bloem bestoven werkplek, verdeel het deeg in 12 grote of 20 kleine gelijke stukjes, draai hier bolletjes van. Leg de bolletjes op een stuk bakpapier en laat ze nog voor 30 minuten staan zodat ze nogmaals kunnen rijzen.
  4. Verhit de olie in een pan met stevige bodem tot 180 graden.
  5. Meng suiker en kaneel door elkaar in een diep bord.
  6. Frituur de Bomboloni’s per 2 à 3 stuks tegelijk, voor 1 à 2 minuten regelmatig keren.
  7. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze 1 minuut uitlekken op keukenpapier en rol ze daarna door het kaneel/suiker mengsel. Maak een gaatje in de bollen en vul de bollen met nutella door middel van een spuitzak met een mondstukje. Is de nutella wat stevig is, hang de spuitzak dan voor een paar minuten in heet water.
  8. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.