Hai lieve foodlovers,
Wij zijn op dit moment in België en overal vind je hier grote struiken vol met een overvloed aan bramen.
Gisteren hebben we bramen geplukt en daar jam van gemaakt, ik gebruik zelf wel minder suiker dan normaal omdat, wij een te zoete jam niet lekker vinden.
Jam is heel erg makkelijk en leuk om te maken, en het smaakt echt super lekker!
Enjoy!
[av_masonry_gallery ids=’4594,4595,4596,4597′ items=’4′ columns=’2′ paginate=’pagination’ size=’flex’ gap=’no’ overlay_fx=” container_links=’active’ id=” caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av_uid=’av-2www1z’]
- Was de bramen onder koud stromend water.
Doe ze in een pan, samen met de suiker breng aan de kook, en laat voor 10 minuten zacht koken op laag vuur.
Voeg naar 10 minuten koken het sinaasappelschildje toe en laat nog voor 5 minuten mee koken.
Verwijder het schilletje en doe de jam in een schoon potje. In het begin is de jam nog behoorlijk dun, maar als het is afgekoeld wordt het steviger.
Lekker op je boterham, maar ook heerlijk in een schaaltje yoghurt
Enjoy!
1 Comment
Femke Van Booren
6 september 2016 at 12:38Marlies Liefers