brasserie de boerderij - foodblabla
BLOG EET HIER!

Brasserie de Boerderij, het nieuwe menu

[av_heading heading=’Hallo foodlovers’ tag=’h2′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=’subheading_below’ subheading_size=’25’ padding=’10’ color=” custom_font=” av_uid=’av-9m8pvl’]
Leuk, twee weken geleden werd ik,  persoonlijk uitgenodigd door Chef Kok Tobias Haagsma om een aantal van zijn nieuwe gerechten van de menukaart te proeven. Altijd leuk en lekker natuurlijk!
[/av_heading]

Dus afgelopen maandag ging Foodblabla, de foodblog uit Arnhem (Sander en ik) met een camera en flitser op weg naar Brasserie de Boerderij. Brasserie de boerderij ligt aan een unieke locatie aan de vijver in het Sonsbeek Park in Arnhem.

Wij werden leuk ontvangen door Tobias zelf en hij liet ons gelijk even de serre zien die de vorige keer dat wij er waren nog in aanbouw was. Het is een hele mooie moderne serre geworden met een prachtig uitzicht over de vijver en Sonsbeek Park. Zodra de zon schijnt is er een prachtige lichtinval.

Tobias vertelde ons ook, vol trots, over zijn vijfde nieuwste project / aanwinst. Een uitbreiding van zijn horeca namelijk een nieuw “Grand Café aan de Beek”, in het Nederlands watermuseum bij Sonsbeek Park. Een echt top locatie! Wij wensen hem veel succes hiermee.

Terug naar de brasserie, wij kregen een gezellig knus tafeltje voor twee achter in het restaurant, bij de mooie open haard waar we alvast konden genieten van een glaasje prosecco met gedroogde bosaardbeitjes, heerlijk! Een mooi begin van een culinair avondje.

[av_one_half first av_uid=’av-86av29′]

Brasserie de Boerderij, foodblalba

Brasserie de Boerderij, foodblalba

[/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-56k1pt’]

brasserie de boerderij

brasserie de boerderij, een voorafje 🙂

[/av_one_half]
Het kwam ons ook wel goed uit, om bij Tobias in luxe te mogen eten, want wij hadden zelf ook wat vieren. Binnenkort start ik samen met Sander een bedrijfje voor foodstyling en fotografie! Deze dag hadden wij namelijk de knoop doorgehakt om het bedrijf te beginnen. Bedankt Jochem en Patrick Janssen van de Buutplek. Samen gaan wij er iets moois van maken.

Het diner begon spectaculair! Met gebruik van droogijs werd aan tafel het voorgerecht geserveerd. Dit leverde een mooi rookeffect op, en de vistartaar van verse zeebaars bleef hierdoor heerlijk gekoeld. Hierbij kregen wij nog een ander voorgerecht geserveerd, langzaam gegaarde ribeye, rosbief van tonijn en rouleau van kalfsstaartstuk. We dronken hierbij een mooi glas Don Aurelio, Chardonnay Riserva 2014. Dit was een perfecte wijn spijs combinatie wat mooi aansloot bij de heerlijke verse producten.

brasserie de boerderij voorgerecht

brasserie de boerderij voorgerecht

brasserie de boerderij voorgerecht

brasserie de boerderij voorgerecht

Als tussengerecht kregen wij een heerlijk soepje, een mooie cremè van knolselderij op smaak gebracht met een vleugje koffie en hazelnoten. Helaas kan ik geen hazelnoten eten dus mijn soepje was zonder geserveerd maar waardoor het niet minder lekker was. Altijd fijn een klein warm soepje als tussengerecht.

brasserie de boerderij tussengerecht

brasserie de boerderij tussengerecht

Toen was het alweer tijd voor het hoofdgerecht. Een lekkere surf en turf van diamanthaas gebakken op de grill, mooi gepresenteerd op een taartje van super malse geplukte ossenstaart en een gebakken reuzegamba met groene kruiden, knoflook, bieslook, mousseline en antiboise. Bij dit heerlijke gerecht kregen wij een glas Château Ramel, Grande Cuvée uit de Franse streek Minervois, ons favoriete vakantiebestemming. Bij dit gerecht kregen wij een schaaltje friet met mayonaise. Zowel Sander als ik vonden dit overbodig, want het gerecht alleen al was voldoende en mooi genoeg om van te genieten.

brasserie de boerderij Surf en Turf

brasserie de boerderij Surf en Turf

Last but not least, het dessert. Ik ben normaal niet zo dol op zoete desserts, maar de open ravioli van chocoladeflensjes met sinaasappelmousse en een gel van Passoa, jus d’orange, jasmijn & zabaione ijs, homemade mini meringue en een stukje clafoutis was niet te overheersend zoet en een perfecte afsluiter van een subliem diner. Natuurlijk mocht een dessertwijntje niet ontbreken. Bij dit dessert kregen wij een koud glaasje Zantho Beerenauslese. Deze Oostenrijkse dessertwijn haalde de fruittonen in het dessert naar boven.

brasserie de boerderij dessert

brasserie de boerderij dessert

De bediening was erg vriendelijk en hebben duidelijk uitleg gegeven over het eten. Alleen bij het voorgerecht kregen wij een mandje brood tegelijk met het eten dit was qua timing niet goed op elkaar afgestemd.

Na afloop hebben wij nog een kopje koffie en thee gedronken en gingen wij met een voldaan gevoel terug naar huis. Wij hebben een super fijne avond gehad en vonden het servies en de opmaak van de borden erg mooi. De smaken van het eten waren mooi op elkaar afgestemd en was ruim voldoende. Wij hebben een heerlijke avond gehad met een gezellige sfeer.

Tobias en crew, bedankt voor de fijne avond.

[av_one_half first av_uid=’av-3tm7sh’]

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

[/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-2lt53l’]

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

Brasserie de Boerderij, de gezellige sfeer

[/av_one_half]

4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.