Hi foodlovers!
Ik ben eventjes helemaal into de taartjes bakken ;), maar dan wel op de makkelijke manier.
Zet deze heerlijke cherrytomaten tarte tatin op tafel, en laat je verleiden door de verrassende smaken.
Porties |
2personen |
Porties |
2personen |
- 1 rol vers bladerdeeg uit het koelvak
- 500 g cherrytomaten gewassen en gehalveerd
- 50 g suiker
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el zwarte olijventapenade
- 1 tl provinciale kruiden
- 1/2 el tijmblaadjes voor de garnering
- 1 pan geschikt voor de oven Tip, als je geen pan hebt dan schep je de gebakken tomaten over in een ovenschaal.
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 200 °C en laat het bladerdeeg op temperatuur komen. Halveer de cherrytomaten.
- Verwarm de olie met de suiker en kruiden in de (ovenbestendige) pan. Als de suiker gesmolten is, borrelt en de saus stroperig wordt, voeg je de tapenade en tomaten toe, met de snijkant naar beneden, laat 1 minuut koken. Drapeer het bladerdeeg over de tomaten, snijd overtollige deeg weg en vouw de randen in de vorm.
- Bak de cherrytomaten Tarte tatin in 25 minuten goudbruin.
- Haal na baktijd uit de oven en laat de Tarte tatin 5 minuten afkoelen voordat je hem gaat storten op een bord, dit doe je in één snelle beweging.
- Garneer de tomaten Tarte tatin met verse tijmblaadjes. Enjoy!
No Comments