Hi Foodlovers!
Hier word ik nou blij van, een pan vol met
overheerlijke Beef Chili Texas Style, met chipotle saus, dit is echt comfort food!
Het kost even wat tijd en liefde om dit gerecht te maken, maar geloof me het is het meer dan waard!
Enjoy!
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- 1 kg runder riblappen
- 1 grote ui fijn gesnipperd
- 1/2 potje Chipotle saus La morena
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 el cacao poeder
- 1 el worcestersaus
- 1 blik tomatenblokjes
- 400 ml runderbouillon
- olijfolie
- bloem
- 1 Braadpan geschikt voor de oven
- Voor de topping
- 1 avocado in blokjes gesneden (druppel wat citroen over de blokjes, dit voorkomt verkleuren)
- 1 limoentje in partjes gesneden
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 blikje black eye beans of anders
- 1 bekertje zure room
- gehakte verse peterselie
- Taco chips naturel
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 160 graden
- Snijd het vlees in hapklare blokjes, en bestrooi het vlees royaal met peper / zout en 1 el bloem hussel alles door elkaar.
- Verwarm de pan met een flinke scheut olijfolie en bak hierin het vlees in etappes rondom bruin, haal vlees uit de pan, houd apart, fruit in dezelfde pan de ui ligt aan.
- Voeg de chipotle pasta, de worcestersaus, cacao-, komijn-, paprikapoeder, en oregano toe en bak dit voor 2 minuten op laag vuur mee, regelmatig roeren.
- Voeg het vlees, de tomatenblokjes bij het kruidenmengsel en blus af met de bouillon, goed door roeren, deksel erop en zet de pan in de oven voor 60 minuten.
- Haal de pan na 1 uur uit de oven, roer om en zet de pan weer terug in de oven voor 60 minuten, herhaal dit nogmaals, dus in totaal gaat het vlees 3 uur in de oven totdat het gaar en super mals is.
- Schep de Texaanse Chili in kommetjes, en garneer met een lepel zure room, limoen, ui, bonen, peterselie en taco chips. Enjoy!
3 Comments
Marcel
13 september 2020 at 13:35De worcestersaus kun je, als alles klaar is, door de gootsteen spoelen?
Jacqueline Sluijter
13 september 2020 at 14:36Hallo Marcel,
Dat is toch zonde? Dank je wel voor de hint, het recept is net aangepast.
Met vriendelijke groet,
Jacqueline
Marcel
13 september 2020 at 16:35Dat is inderdaad zonde. Eerlijk is eerlijk. Ben altijd bang om wat anders te doen met m’n rundvlees als wat ik normaal doe, maar de geur deed mij al watertanden tijdens het koken. Toen het eindelijk klaar was kon het feest beginnen. Heerlijk! Echt in 1 woord subliem.