een healthy voor- of bijgerecht | 4-8 personen, 8 stuks | vegetarisch
- voor de pittige chineese koolrolletjes
- 1 Chinese kool
- 1/2 kleine winterwortel in luciferreepjes
- stuk gemberwortel +/- 3 cm fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- 2 gedroogde rode pepers
- 1 el sesamzaad geroosterd
- voor de dressing
- 4 el rijstazijn of sherry
- 1 el sesamolie
- 1 1/2 el suiker
Ingrediënten
|
- Verwijder de 8 buitenste bladeren van de kool en houd ze apart. Snijd de rest van de kool in repen van ± 2 cm. breed. Bestrooi de repen kool met 2 tl zout en laat ze ± 2 uur met een gewicht erop in een zeef uitlekken. Dep de koolrepen droog en meng de winterwortel, gemberwortel, knoflook en gedroogde peper erdoor. Roer voor de dressing de rijstazijn, sesamolie en suiker door elkaar en schenk over het koolmengsel. Kneed het mengsel met de hand ± 1 min. goed door. Kook de achtergehouden koolbladeren in een grote pan in ruim kokend water ± 1 min. Laat de bladeren op een keukendoek uitlekken. Snijd de dikke nerven uit de koolbladeren en vul de bladeren met het koolmengsel. Rol de koolbladeren om de vulling. Druppel er voor het serveren nog wat sesamolie over en bestrooi met het sesamzaad.
No Comments