BLOG ZOET

Chocoladecake zonder oven

5 redenen om chocola te eten

Ik vond het wel weer eens tijd voor een pro-chocolade artikel, zodat je na dit gelezen te hebben weer zonder schuldgevoel een stukje te kunnen eten. Want… chocola is goed voor je! Om je hiervan te overtuigen heb ik een paar leuke feitjes opgesomd.

1. Het vermindert de kans op hart-en vaatziekte. Dit komt door de stof flavonoïde, hierdoor hoopt het cholesterol zich niet op in de bloedvaten wat gunstig is voor de bloeddoorstroming. Veel belangrijker; de stof flavonoïde zit in chocola!

2. Je wordt er blij van en met een goed humeur is alles zo veel leuker. Van chocola eten op zichzelf wordt je natuurlijk al gelukkig. Maar daarnaast stimuleert het de endorfineproductie in het lichaam, die zorgt voor een gevoel van plezier.

happy chocolade

3. Je haar groeit er sneller door. Dit komt door de ijzer en zink die in de chocola zit. Natuurlijk, er zijn voedingsproducten waar nog veel meer ijzer en zink inzitten, maar alle beetjes helpen!

4. Het beschermt je tegen de zon! Dit komt ook weer door de flavonoïde, die je beschermt tegen UV-stralen.

5. Het is zelfs goed voor je huid! Dat je er acne van krijgt is vooral gebaseerd op de witte en melkchocolade. Pure chocola bevat veel minder vet en suiker dan witte en melkchocolade, en is juist goed voor je huid! Dit komt door de vitaminen en mineralen die in cacao zitten.

(bron vrouwen.nl)

FoodBlaBla | styling en koken door Jacqueline Sluijter | fotografie door Sander Damen © Foodblabla
Chocoladecake zonder oven
Chocoladecake zonder oven
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Extra: cakeblik van ca 10x25 cm, plasticfolie
  2. Bevochtig de binnenkant van de cakevorm met water en bekleed met plasticfolie. Smelt in een pannetje de chocolade samen met de slagroom en boter al roerend op heel laag vuur. Haal van het vuur. Breek de amarettikoekjes en de meringue in niet al te kleine stukjes. Schep koekjes en meringue door de chocolade. Schep het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Dek af met plasticfolie en laat de cake minimaal 2 uur opstijven. Haal de cake 10 min voor het serveren uit de koelkast. Haal uit de vorm en snij in dunne plakken.
Recept Afdrukken
print het recept

7 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.