Hi Foodlovers
Frietje curryworst met homemade currysaus Loopt bij de gedachte aan curryworst het water ook in je mond? In Duitsland is dit een fastfood gerecht bestaande uit worst geserveerd met currysaus. Curry worst is naast de braadworst één van de meest gegeten worsten in Duitsland.Voor een beetje vakantiegevoel maak je hem nu gewoon zelf, het enige wat jij hoeft te doen is het recept volgen , liefde toevoegen en genieten!TIP, hou je van pittig voeg dan ook nog wat chili vlokken toe aan de saus.
Enjoy!
Porties | Kook Tijd |
4personen | 15minuten |
Porties |
4personen |
Kook Tijd |
15minuten |
- 4 Curryworsten naar keuze
- olijfolie
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 klein blikje tomatenpuree 70g
- 5 el heinz tomatenketchup
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el sojasaus
- 1 tl worcestersaus
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder of currypoeder
- peper en zout
- friet naar keuze
Ingrediënten
|
- Bak de worsten in een koekenpan of grillpan gaar met wat olijfolie, haal ze uit de pan en houd apart.
- Doe in dezelfde pan nog een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui totdat deze glazig begint te worden, voeg de tomatenpuree toe bak even mee, blus eventueel af met 100 ml water en blijf goed roeren. Voeg nu de tomatenketchup, basterdsuiker en balsamicoazijn toe en laat het geheel goed doorkoken, voor een paar minuten
- Breng de saus op smaak met sojasaus, worcestersaus, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Als de saus te dik is, kan je deze iets verdunnen met een beetje extra water.
- Snijd de worst in stukjes en roer ze door de saus. Verdeel de worst over de frieten en bestrooi de curryworst met wat extra kerrie of currypoeder. Lekker met een frisse salade met een lichte dressing.
No Comments