BIJGERECHT HARTIG LUNCH SNACKS VOORGERECHT

Dumplings

Hi foodlovers!

Het is bijna Kerst, the most wonderful time of the year!

Dumplings zijn super lekker en feestelijk om te serveren, dip ze in chilisaus of ketjap, met stokjes eten mag.

Enjoy!

Dumplings

Dumplings

 

Wijntip:

Weinglueck Zweigelt Niederösterreich

Dit dieppaars gekleurde glas zwiert bijna het glas uit van fruitigheid. Bramen, frambozen, aardbeien en kersen komen allemaal voorbij. Een vleugje laurier geeft wat kruidigheid. Heerlijk sappig in de smaak, elegant en vitaal. Houdt zeker ook van de koelkast. Gebotteld geluk, zeker op een zomerse avond met een plankje charcuterie erbij!

“Deze Zweigelt zit boordevol sappig rood fruit, is vitaal en een tikkie kruidig. Dankzij het levendige karakter is hij heerlijk bij de Oosterse keuken en dus ook bij deze Dumplings!”

 

 

 

Dumplings
Dumplings
Dumplings
Recept Afdrukken
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Laat de dumpling vellen ontdooien.
  2. Doe het gehakt in een schaal en meng, lente ui, ei, gember, sojasaus, sesamolie, azijn, erdoor. meng het gehakt goed door elkaar en houd apart.
  3. Neem een dumpling vel en maak de buitenste randen nat met wat water. Verdeel een flinke theelepel van de vleesvulling over het midden van het deeg. Vouw de dumpling nu dubbel zodat je een halve maan hebt. Vorm nu kleine plooitjes met je vingers en vouw de dumpling goed dicht.
  4. Verwarm wat olie in een kookpan, op laag vuur leg de dumplings erin, giet er 50 ml water bij, en breng aan de kook, zet het vuur weer zacht, doe de deksel erop en laat de dumplings 5 minuten gaar stomen.
  5. Als je een stoommandje in huis hebt, kan je deze natuurlijk ook gebruiken.
  6. Bestrooi de dumplings met sesamzaadjes en serveer ze met chilisaus en sojasaus.
  7. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.