“Tover de Ui om tot een Magische Killer UI“.
Een prachtige snack met een verrassend lekkere smaak, doe er een dipsausje bij en smullen maar.
Tip, je kan deze ui ook in de oven maken.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
2personen | 10minuten | 30 tot 45minuten | 50minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 10minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
30 tot 45minuten | 50minuten |
- 1 supergrote witte ui
- 100 g bloem
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl versgemalen zout
- 1/2 tl parikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 snuf peper
- 100 g paneermeel of panko
- 1 ei
- 100 ml volle melk
- voor de dipsaus
- mayonaise
- sriracha
- verse peterselie fijngehakt
Ingrediënten
|
- Pel de ui, snijdt het kapje eraf maar houdt de kroon aan de onderkant eraan, zo valt de ui niet ui elkaar.
- Leg de ui op z’n kop, snijd met een scherp mes van ±1 cm vanaf de kroon tot middenin van de ui naar beneden, herhaal dit een aantal keren totdat je 16 partjes hebt, die nog wel aan elkaar zitten.
- Draai de ui om en haal voorzichtig met je handen de partjes los van elkaar, maar zorg ervoor dat ze niet los raken v.d. kroon.
- Er ontstaat nu al een soort van een lotus bloem.
- Meng in een grote kom de bloem, cayennepeper, paprikapoeder, zout en peper, strooi voorzichtig het bloemmengsel over de ui, en zorg ervoor dat overal genoeg van het mengsel zit, schud het te veel aan bloem mengsel van de ui-bloem af.
- Kluts met een garde in een andere kom het ei met de melk goed door elkaar, dompel de ui door het melk/eimengsel met de snijkant naar beneden en zorg dat er overal voldoende van het mengsel zit.
- Bestrooi de ui met de paneermeel of panko, leg de ui op een bakplaat of rooster en bak de ui voor 30 tot 45 minuten in de oven of op de BBQ.
- Roer de mayo en sriracha door elkaar en serveer als dipsaus bij de gebakken uienbloem. Bestrooi met peterselie.
- Enjoy!
No Comments