Ristorante L’andana Catino di Bucatini en de Cacciucchtto
BLOG EET HIER!

Eten bij Ristorante L’Andana in Livorno

Afgelopen maandag waren Sander en ik vijf jaar bij elkaar en dit gingen we vieren met een lekker etentje in Livorno.

Ristorante L’andana, Jacqueline in Livorno

Jacqueline in Livorno

We waren het al van plan om “het” te gaan eten, maar we wisten nog niet waar.

Livorno’s trots, Cacciuccheto! Een variant van Cacciucco.

Na een ochtend lekker rondrijden en kijken kwamen wij in de middag aan in de haven van Livorno en zagen hier een mooi en gezellig restaurant met uitzicht op de haven en het water. We zijn naar binnen gegaan en werden hartelijk ontvangen door de gastvrouw en hebben een reservering gemaakt voor dezelfde avond. Natuurlijk moest ik nog even laten vallen dat wij iets te vieren hadden…

(http://www.landanadeglianelli.com en https://www.facebook.com/landanadeglianelli)
Ristorante L’Andana

Ristorante L’Andana

Later die avond zijn wij vriendelijk ontvangen door het personeel, waarbij de meeste mensen goed Engels spraken, Elena, een van de gewaardeerde medewerkers heeft ons hierbij goed geholpen aangezien wij geen Italiaans spreken. Bij aankomst werden wij naar een speciaal tafeltje gebracht, mooi uitzicht, en ja hoor een kaarsje en een roos voor ons met felicitaties van het restaurant.

Jacq en San

Aperol Spritz bij Ristorante L’andana

Aperol Spritz bij Ristorante L’andana

Als aperitief namen wij een Aperol Spritz en kregen wij diverse kleine hapjes van het huis, crostini con Pomodorini e Mozzarella di bufala en later Melanzane alla Parmigiana. (De laatste gaan wij nog een keertje maken in ons huisje).

crostini con Pomodorini e Mozzarella di bufala en later Melanzane alla Parmigiana van Ristorante L’andana

crostini con Pomodorini e Mozzarella di bufala en later Melanzane alla Parmigiana van Ristorante L’andana

crostini con Pomodorini e Mozzarella di bufala en later Melanzane alla Parmigiana van Ristorante L’andana

crostini con Pomodorini e Mozzarella di bufala en later Melanzane alla Parmigiana van Ristorante L’andana

Bij het bestellen hebben wij aangegeven dat wij graag de lokale specialiteiten wilden proberen, en na een mooi verhaaltje over het eten, het verhaal achter de cacciucco, heeft Elena ons de Catino di Bucatini en de Cacciucchtto aanbevolen. Wij waren hier al op voorbereid, want we zijn aangekomen met een lege maag. Wees gewaarschuwd, het is veel, erg veel. Op advies hebben wij hier een Lauro 2009, van Podere La Regola (Riparbella, Pisa) bij gedronken.

Lauro 2009, van Podere La Regola (Riparbella, Pisa) Ristorante L'Andana

Lauro 2009, van Podere La Regola (Riparbella, Pisa) Ristorante L’Andana

Toen Elena het eten bracht, schrokken wij een beetje van de hoeveelheid. Hoe gaan wij dat op krijgen met z’n tweeën. Niet dus… Maar mocht je hier in de buurt zijn, dan is het zeker de moeite waard om dit gerecht eens te proberen.

Elena Ristorante L’andana Catino di Bucatini en de Cacciucchtto

Elena Ristorante L’andana Catino di Bucatini en de Cacciucchtto

Catino di Bucatini en de Cacciucchtto Ristorante L'Andana

Catino di Bucatini en de Cacciucchtto Ristorante L’Andana

Catino di Bucatini en de Cacciucchtto Ristorante L'Andana

Catino di Bucatini en de Cacciucchtto Ristorante L’Andana

Het stond niet op de kaart, maar Ristorante L’andana had die dag huisgemaakte Tiramisu als dessert, en Sander kon daar natuurlijk geen nee tegen zeggen, ondanks een vol gevoel. Echt super lekker!

Als afsluiting van een leuke avond en lekker eten, dronken wij nog een glaasje ponche alla livornese. Dit sterke kopje koffie bestaat uit espresso, drank, kruiden en citroenschil. Dit helpt voor een goede spijsvertering.

Weer een leuke ervaring rijker. Later in de vakantie komen wij hier nog zeker terug voor een lekkere lunch, er staat namelijk nog veel meer lekkers op de kaart.

Liefs Jacq

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.