HARTIG LUNCH SNACKS VOORGERECHT

Flammkuchen met courgette & bacon

Wij zij dol op Flammkuchen, ze zijn snel klaar en je kan lekker varieren met veel toppings.

De Crème friache op de Flammkuchen smaakt romig fris, en is heerlijk in combinatie met de zoute spek en de verse dunne plakjes courgette.

Enjoy!

Flammkuchen met courgette & bacon
Flammkuchen met courgette & bacon
Flammkuchen met courgette & bacon
Flammkuchen met courgette & bacon
Flammkuchen met courgette & bacon
Recept Afdrukken
Servings
2 tot 3personen
Servings
2 tot 3personen
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Kneed in de keukenmachine (of met je handen) van de bloem, gist, olijfolie, zout en het water een soepel deeg.
  2. Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt onder een schone keukendoek op kamertemperatuur voor mimimaal 50 min. rijzen.
  3. Meng in een kommetje de crème fraiche, knoflook, chilivlokken door elkaar en maak op smaak met wat zout.
  4. Verwarm de BBQ of oven(boven onder warmte) tot 250 C.
  5. Leg direct bij het uitrollen van het deeg een stuk bakpapier onder je deeg, zodat je de Flammkuchen makkelijker in de oven of op je pizzasteen kan schuiven, rol het deeg uit tot 4 dunne kleine rondjes of 2 grote Flammkuchen bodems, besmeer ze royaal met het crème fraiche mengsel beleg met plakjes courgette en bacon en bestrooi met zwarte peper.
  6. Leg direct bij het uitrollen van het deeg een stuk bakpapier onder je deeg, zodat je de Flammkuchen makkelijker in de oven of op je pizzasteen kan schuiven, rol het deeg uit tot 4 dunne kleine rondjes of 2 grote Flammkuchen bodems, besmeer ze royaal met het crème fraiche mengsel beleg met plakjes courgette en bacon en bestrooi met zwarte peper.
  7. Gebruik je een pizzasteen op de BBQ knip dan rondom de Flammkuchen het overtollige papier weg, zo voorkom je dat het papier gaat branden.
  8. Bak de Flammkuchen op de BBQ of in de voorverwarmde oven 4 tot 5 min. bruin en gaar.
  9. Snijd de Flammkuchen in punten en garneer met verse tijm en geraspte oude kaas.
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.