Wij zij dol op Flammkuchen, ze zijn snel klaar en je kan lekker varieren met veel toppings.
De Crème friache op de Flammkuchen smaakt romig fris, en is heerlijk in combinatie met de zoute spek en de verse dunne plakjes courgette.
Enjoy!
Porties |
2 tot 3personen |
Porties |
2 tot 3personen |
- Voor het deeg
- 250 g bloem gezeefd
- 7 g gedroogde gist 1 zakje
- 3 el olijfole
- 1 snuf zout
- 150 ml water
- Voor de topping
- 125 g crème fraiche
- 1 teen knoflook geperst
- 1/2 tl chilivlokken
- zout naar smaak
- 1 courgette gewassen in dunne plakjes geschaafd
- 4 plakjes uitgebakken bacon in stukjes gebroken
- 4 tot 5 takjes verse tijm alleen de blaadjes
- zwarte peper
- 100 g oude kaas geraspt
- keukenmachine
- deegroller
- bakpapier
Ingrediënten
|
- Kneed in de keukenmachine (of met je handen) van de bloem, gist, olijfolie, zout en het water een soepel deeg.
- Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt onder een schone keukendoek op kamertemperatuur voor mimimaal 50 min. rijzen.
- Meng in een kommetje de crème fraiche, knoflook, chilivlokken door elkaar en maak op smaak met wat zout.
- Verwarm de BBQ of oven(boven onder warmte) tot 250 C.
- Leg direct bij het uitrollen van het deeg een stuk bakpapier onder je deeg, zodat je de Flammkuchen makkelijker in de oven of op je pizzasteen kan schuiven, rol het deeg uit tot 4 dunne kleine rondjes of 2 grote Flammkuchen bodems, besmeer ze royaal met het crème fraiche mengsel beleg met plakjes courgette en bacon en bestrooi met zwarte peper.
- Leg direct bij het uitrollen van het deeg een stuk bakpapier onder je deeg, zodat je de Flammkuchen makkelijker in de oven of op je pizzasteen kan schuiven, rol het deeg uit tot 4 dunne kleine rondjes of 2 grote Flammkuchen bodems, besmeer ze royaal met het crème fraiche mengsel beleg met plakjes courgette en bacon en bestrooi met zwarte peper.
- Gebruik je een pizzasteen op de BBQ knip dan rondom de Flammkuchen het overtollige papier weg, zo voorkom je dat het papier gaat branden.
- Bak de Flammkuchen op de BBQ of in de voorverwarmde oven 4 tot 5 min. bruin en gaar.
- Snijd de Flammkuchen in punten en garneer met verse tijm en geraspte oude kaas.
No Comments