Hi lieve foodlovers!
Op uitnodiging van Pollmann, Dudok en Arnhem Coming Soon, mochten wij alvast een voorproefje nemen om feestelijk te komen genieten van de specials die van 25 november t/m 8 januari geserveerd worden in Dudok, “de huiskamer” van Arnhem. Alle producten op en rondom de feesttafel zijn te verkrijgen bij Pollmann en Arnhem Coming Soon beide gevestigd in de Kerkstaat, in de gezellige 7straatjes in Arnhem
[av_video src=’https://youtu.be/-1YaWMAI6SM’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-1wsyfy’]
Bij binnenkomst werden we feestelijk ontvangen met een overheerlijke Gin tonic Spoom, onze avond kan nu al niet meer stuk, al snel raken we aan de praat met alle andere gast bloggers, en is iedereen benieuwd naar de heerlijke avond die gaat komen.
Yes we mogen aan tafel! We krijgen eerst een leuke intro van de eigenaar van Dudok, Pollmann en Coming Soon, over de leuke samenwerking die ze zijn aangegaan.
De verrassingsmenu’s worden geserveerd op het prachtige Mesh servies van het merk Rosenthal verkrijgbaar bij Pollmann serviesgoed op de mooi en sfeervol gedekte tafel van Weltevree verkrijgbaar bij Coming Soon
Er wordt druk de laatste hand gelegd aan onze gerechten, en ik kan goed alles volgen, Dudok heeft een open keuken, en zo kan ik vanaf mijn plaats alles goed volgen, Mmm het ruikt heerlijk allemaal we krijgen trek!
Vooraf krijgen we een mooi romig soepje van pastinaak, kastanje en Gremolata, ik heb het met smaak opgegeten “lekker”, moet wel bekennen dat ik erg dol op soep ben.
Ondertussen worden alle mobiles en fototoestellen voor de dag gehaald, alles om de perfecte food picture te maken van de soep, grappig om iedereen zo bezig te zien, terwijl ik geniet van een warme soepje, ik ben namelijk in de luxe positie van een privé fotograaf & partner die mij altijd trouw vergezeld, en het super leuk vind om het perfecte plaatje te schieten.
Dan wordt het tussengerecht geserveerd, een proeverij van op twee manieren gegaarde eend een salade van rode linzen stukjes gegrilde pompoen en wilde gemarineerde paddenstoelen, yum alles heerlijk uit het seizoen. Gelukkig was er nog wat brood over om de marinade van de paddenstoelen mee op te dippen, zonde als dat blijft liggen.
Ik nip wat van mijn glas rode wijn en dan gaan we met zijn allen naar de binnentuin waar een warm haardje en nog meer wijn op ons staat te wachten. De tuin is prachtig gedecoreerd met gezellige verlichting en er staat ook een grote kerstboom, echt super sfeervol. Hier heeft Weltrevree een mooie outdooroven gepresenteerd. De Outdooroven heeft een afsluitbare oven voor bijvoorbeeld brood of een ovenschotel, en een speciale kooksteen om pizza’s op te bakken. De bovenkant van de Outdooroven is een kookplaat.
We zijn nu wel klaar voor het hoofdgerecht, ik kies voor een stukje vis, op de huid gebakken zalm met een crème van truffel, spekjes en geroosterde vergeten groenten (dit kleurt overigens prachtig in de nieuwe schaaltjes van het servies. Sander gaat voor de diamanthaas met jus van eekhoorntjesbrood en geroosterde wintergroenten en een prachtige (bloem) van witlof in een krokant jasje van bladerdeeg. Ook erg lekker by the way, wij proeven namelijk altijd van elkaars gerecht.
Ondertussen worden er visitekaartjes uitgewisseld en is iedereen druk aan het chatten over food en lifestyle, het valt op dat eten met elkaar verbind en dat is ook de bedoeling, niemand kent elkaar en toch zijn we zo één met elkaar, super leuk!
En dan wordt het heel even stil, en verschijnt er op de meeste gezichten een enorme glimlach, TADAA het dessert staat voor ons, een chocolade moulleux oftewel een chocoladetaartje met een zachte kern. Voor de chocoholics onder ons het ultieme geluksmomentje. Erbij ook nog wat frisse passievrucht en een bol gezouten karamel roomijs, dit is foodheaven! (ik ben niet zo dol op desserts maar proeven doe ik altijd, en ik snap het wel.
De lampen boven onze tafel worden gedempt en een klein gaapje komt opzetten, een teken dat het fijn was, we hebben feestelijk gegeten aan een prachtig gedekte tafel, met lieve mede foodie / lifestyle bloggers enz. Met een goodiebag van Pollmann zeggen we tot ziens tegen Dudok en gaan we met een Weltevree gevoel naar huis.
Thanks!
Meer info:
Dudok | http://www.dudok.nl/
Coming Soon | http://www.arnhemcomingsoon.nl/
Pollmann | http://servies.nl/
2 Comments
Laurie
5 december 2016 at 15:37Wat een mooie foto’s! Leuk om je even gesproken te hebben en wie weet tot ziens. 🙂
Feestelijk dineren bij Dudok Arnhem | Lauriekoek
6 december 2016 at 12:25[…] die ik tegen het lijf liep waren onder andere Jaqueline van Food Bla bla, ga daar vooral heen voor het foto verslag, want haar man heeft hele mooie foto’s genomen en Johanneke van Bijna Net Zo Lekker Als […]