Food & lifestyle in Arnhem | Feestelijk tafelen met Pollmann en Weltevree bij Dudok

Hi lieve foodlovers!

Op uitnodiging van Pollmann, Dudok en Arnhem Coming Soon, mochten wij alvast een voorproefje nemen om feestelijk te komen genieten van de specials die van 25 november t/m 8 januari geserveerd worden in Dudok, “de huiskamer” van Arnhem. Alle producten op en rondom de feesttafel zijn te verkrijgen bij Pollmann en Arnhem Coming Soon beide gevestigd in de Kerkstaat, in de gezellige 7straatjes in Arnhem

Bij binnenkomst werden we feestelijk ontvangen met een overheerlijke Gin tonic Spoom, onze avond kan nu al niet meer stuk, al snel raken we aan de praat met alle andere gast bloggers, en is iedereen benieuwd naar de heerlijke avond die gaat komen.

Gin Tonic Spoom - bij Dudok Arnhem

Gin Tonic Spoom – bij Dudok Arnhem

Yes we mogen aan tafel! We krijgen eerst een leuke intro van de eigenaar van Dudok, Pollmann en Coming Soon, over de leuke samenwerking die ze zijn aangegaan.

De verrassingsmenu’s worden geserveerd op het prachtige Mesh servies van het merk Rosenthal verkrijgbaar bij Pollmann serviesgoed op de mooi en sfeervol gedekte tafel van Weltevree verkrijgbaar bij Coming Soon

Er wordt druk de laatste hand gelegd aan onze gerechten, en ik kan goed alles volgen, Dudok heeft een open keuken, en zo kan ik vanaf mijn plaats alles goed volgen, Mmm het ruikt heerlijk allemaal we krijgen trek!

Feestelijk tafelen bij Dudok

Feestelijk tafelen bij Dudok

Rosenthal Mesh servies verkrijgbaar bij Pollmann

Rosenthal Mesh servies verkrijgbaar bij Pollmann

Vooraf krijgen we een mooi romig soepje van pastinaak, kastanje en Gremolata, ik heb het met smaak opgegeten “lekker”, moet wel bekennen dat ik erg dol op soep ben.

Ondertussen worden alle mobiles en fototoestellen voor de dag gehaald, alles om de perfecte food picture te maken van de soep, grappig om iedereen zo bezig te zien, terwijl ik geniet van een warme soepje, ik ben namelijk in de luxe positie van een privé fotograaf & partner die mij altijd trouw vergezeld, en het super leuk vind om het perfecte plaatje te schieten.

Dan wordt het tussengerecht geserveerd, een proeverij van op twee manieren gegaarde eend een salade van rode linzen stukjes gegrilde pompoen en wilde gemarineerde paddenstoelen, yum alles heerlijk uit het seizoen. Gelukkig was er nog wat brood over om de marinade van de paddenstoelen mee op te dippen, zonde als dat blijft liggen.

Pastinaaksoep met kastanjes en gremolata

Pastinaaksoep met kastanjes en gremolata

Eend met salade van rode linzen, pompoen en gemarineerde paddenstoelen

Eend met salade van rode linzen, pompoen en gemarineerde paddenstoelen

Ik nip wat van mijn glas rode wijn en dan gaan we met zijn allen naar de binnentuin waar een warm haardje en nog meer wijn op ons staat te wachten. De tuin is prachtig gedecoreerd met gezellige verlichting en er staat ook een grote kerstboom, echt super sfeervol. Hier heeft Weltrevree een mooie outdooroven gepresenteerd. De Outdooroven heeft een afsluitbare oven voor bijvoorbeeld brood of een ovenschotel, en een speciale kooksteen om pizza’s op te bakken. De bovenkant van de Outdooroven is een kookplaat.

Binnentuin Dudok

Binnentuin Dudok

Binnentuin Dudok

Binnentuin Dudok

Robert Wittenberg van Dudok Arnhem

Robert Wittenberg van Dudok Arnhem

We zijn nu wel klaar voor het hoofdgerecht, ik kies voor een stukje vis, op de huid gebakken zalm met een crème van truffel, spekjes en geroosterde vergeten groenten (dit kleurt overigens prachtig in de nieuwe schaaltjes van het servies. Sander gaat voor de diamanthaas met jus van eekhoorntjesbrood en geroosterde wintergroenten en een prachtige (bloem) van witlof in een krokant jasje van bladerdeeg. Ook erg lekker by the way, wij proeven namelijk altijd van elkaars gerecht.

Ondertussen worden er visitekaartjes uitgewisseld en is iedereen druk aan het chatten over food en lifestyle, het valt op dat eten met elkaar verbind en dat is ook de bedoeling, niemand kent elkaar en toch zijn we zo één met elkaar, super leuk!

op de huid gebakken zalm met een crème van truffel

op de huid gebakken zalm met een crème van truffel

diamanthaas met jus van eekhoorntjesbrood

diamanthaas met jus van eekhoorntjesbrood

Foodblabla Studio

Feestelijk tafelen bij Dudok

En dan wordt het heel even stil, en verschijnt er op de meeste gezichten een enorme glimlach, TADAA het dessert staat voor ons, een chocolade moulleux oftewel een chocoladetaartje met een zachte kern. Voor de chocoholics onder ons het ultieme geluksmomentje. Erbij ook nog wat frisse passievrucht en een bol gezouten karamel roomijs, dit is foodheaven! (ik ben niet zo dol op desserts maar proeven doe ik altijd, en ik snap het wel.

een chocolade moulleux oftewel een chocoladetaartje met een zachte kern

een chocolade moulleux oftewel een chocoladetaartje met een zachte kern

 

 

De lampen boven onze tafel worden gedempt en een klein gaapje komt opzetten, een teken dat het fijn was, we hebben feestelijk gegeten aan een prachtig gedekte tafel, met lieve mede foodie / lifestyle bloggers enz. Met een goodiebag van Pollmann zeggen we tot ziens tegen Dudok en gaan we met een Weltevree gevoel naar huis.

Thanks!

Meer info:

Dudok | http://www.dudok.nl/

Coming Soon | http://www.arnhemcomingsoon.nl/

Pollmann | http://servies.nl/

 

Feestelijk tafelen bij Dudok

Feestelijk tafelen bij Dudok

Feestelijk tafelen bij Dudok

Feestelijk tafelen bij Dudok

Feestelijk tafelen bij Dudok

Feestelijk tafelen bij Dudok

Feestelijk tafelen bij Dudok

Feestelijk tafelen bij Dudok

Feestelijk tafelen bij Dudok

Feestelijk tafelen bij Dudok

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] die ik tegen het lijf liep waren onder andere Jaqueline van Food Bla bla, ga daar vooral heen voor het foto verslag, want haar man heeft hele mooie foto’s genomen en Johanneke van Bijna Net Zo Lekker Als […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *